Rauwe chocolade-proteïne repen

De eerste keer dat ik drie weken achter elkaar door Frankrijk liep met een backpack op,  was ik al snel door mijn eten heen. In dorpswinkeltjes waren wel basis dingen te krijgen, maar vooral hoogwaardige energie en plantaardige proteïnen bronnen miste ik enorm. Na een paar dagen bikkelen had ik ontzettend zin in ‘alles met chia zaad’.

Volgens de laatste onderzoeken moet je chia zaad goed vermalen, om er alle voedingsstoffen uit te halen, maar misschien geldt dat niet voor de proteïnen in chia zaad. In ieder geval was dit voor mij een reden om bij de volgende reis zoveel mogelijk chia te verwerken in eten dat ik op de trip meenam.

In deze repen gebruik ik cacao boter om de repen meer stevigheid te geven. Je kan dit ook vermengen met kokosolie (of het alleen met kokosolie doen), maar bedenk dat kokosolie een smeltpunt heeft van rond de 24-26 °C. Cacaoboter smelt pas bij lichaamstemperatuur in je mond, dus dat is langer heel te houden in de zomer.

Op reis blijven deze repen het langste heel als je ze in een isolerende mat legt, bijvoorbeeld het matje waar je ook pot cosies van maakt.

De proteïne repen zijn een heerlijke boost. Niet alleen tijdens sport of wandelen maar ook op het werk of op tijdens de school/studie. De incabessen geven een klein zuurtje mee aan de chocola. Mocht je liever een extra zoetje willen, dan kun je dit ook vervangen door moerbeien.

Chocolade proteïne repen

Ingrediënten*

  • 5 eetlepels hennep zaad
  • 8 eetlepels chia zaad
  • 12 eetlepels rauwe cacao
  • 1 cup amandelmeel
  • 8 eetlepels geraspte kokos
  • handje fijn geknipte Inca bessen
  • 1/3e cup dadelstroop
  • 1/4e cup rijststroop
  • 100 gram cacaoboter
  • 6 draaien zout

Bereiden

Smelt de cacaoboter en doe dit met de rest van de ingrediënten in een kom. Roer alles door elkaar. Even proeven en druk het daarna goed aan in een vorm of ovenschaal. Laat opstijven in de koelkast.

 

*(Allemaal biologisch, natuurlijk!)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *