Hazelnoot-amandel-haverkoekjes

Soms probeer je zomaar iets uit en krijg je ineens een koekje dat je iedere week wel wilt bakken.

De inspiratie voor dit koekje kreeg ik, toen ik, eindeloos twijfelend, tussen de koekjes van de biowinkel bleef staan. In veel koekjes die ik lekker vind, zitten net wat ingrediënten die ik niet moet hebben (meestal geraffineerde suikers of gluten). En koekjes die ik wel ‘mag’ zijn vaak niet zo heel lekker en meestal schreeuwend duur.

En al twijfelend zie je dan ineens je eigen voorraadkast voor je: amandelmeel, hazelnoten, havermeel: check!

Uitproberen!

Het resultaat werd een heerlijk chewy koekje, dat iets weg heeft van bitterkoekjes vanwege de amandelen en dat door de hazelnoten extra veel diepte heeft. Proeven is geloven!

Hazelnoot-amandel-haverkoekjes

Ingrediënten

  • 2 handjes hazelnoten
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel
  • 60 gram kokosbloesem suiker
  • 40 gram rijstsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4e theelepel vanille bourbon
  • 1/4e cup hazelnootmelk

Bereiding

Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten op 160 graden. Laat afkoelen en verwijder de velletjes (als je bruine hazelnoten hebt). Hak de noten dan tot grove stukken.

Meng de overige ingrediënten tot een deeg en voeg dan de gehakte hazelnoten toe. Rol het deeg in een rol van ongeveer 6 centimeter en snijdt in plakken. Vorm van elke plak een lekker dik koekje en leg de koekjes op een vel bakpapier.

Bak af in ongeveer 15 minuten op 175 graden. De koekjes zijn goed als ze lichbruin van kleur zijn, knapperig aan de buitenkant en lekker chewy aan de binnenkant.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *