Champions breakfast

Soms sta je om 6:30 ’s ochtends op, terwijl je om 2:30 pas in een vreemde stad bent aangekomen, om vervolgens aan een toch te beginnen die de eerste dagen veel te zwaar is omdat je spieren het nog helemaal niet gewend zijn, wat je gaat doen…

Dan is dit een ontbijt dat het snel wint van elk sjiek hotel-ontbijtje. De basis voor dit kampioenen ontbijt, heb je zo bij elkaar. Je kan het van te voren mixen om thuis in een pot te bewaren of je vacuüm sealt porties voor als je gaat bushwalken.

Nu moet ik er bij vertellen dat de basis voor dit ontbijt bedoeld was om als instant warm ontbijt voor de tocht te gebruiken. Ik kookte dan wat water ’s ochtends, goot het over het ontbijt en liet het nog even nawellen in de pot cosy. Voor dit doel is ook de hazelnootmelkpoeder toegevoegd als een instant melk. Ik gebruikte deze:

De finishing touch voor dit ontbijt is wat ik de avond voordat ik thuis weg ging, nog even snel uit de koelkast mee griste: kokosyogurt en blauwe bessen. De combinatie van deze ingrediënten met mijn ‘outdoor ontbijt’, was ronduit goddelijk. Maar dit maakt het recept wel dubbelop, met én instant melk, én yoghurt.

Uiteraard zijn versimpelingen zeer goed mogelijk. Je kan alleen plantaardige melk bij gebruiken als je het thuis eet. Of alleen yoghurt. En voor onderweg volstaat ook alleen de instant hazelnootmelkpoeder. Blauwe bessen zullen onderweg ook niet zomaar overal te vinden zijn. Als je in het seizoen loopt, kunnen ze ook vervangen worden door bosbessen, frambozen en/of bramen. En ze kunnen er ook uit.

(Maar weet dus dat juist de combinatie hiervan zo waanzinnig lekker en supervoedzaam was!)

Champions breakfast

Ingrediënten*

Basis

  • 1/2e cup Havermout
  • 1/3e cup Teff ontbijt
  • 2 eetlepels gepeld hennepzaad
  • handje gepelde hazelnoten
  • 3 eetlepels hazelnootpoeder

Finishing touch

  • 200 ml kokosyoghurt
  • handje blauwe bessen

Bereiden

Roer alles door elkaar. Eet smakelijk!

 

*(Allemaal biologisch, natuurlijk!)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *