Baked protein bars

Deze krachtpatsers zijn ontzettend lekker én zitten barstensvol proteïne. Heerlijk om jezelf of anderen na het sporten mee te verwennen.

De repen zijn geïnspireerd op de Champions Breakfast. De basis bestaat steeds uit een mix van havermout, teff-ontbijt, hennepzaad, zonnebloempitten, kokosyoghurt en kokosbloesemsuiker.

Hierop kun je eindeloos variëren:

 

1 De Chia bar

Voor ca. 8 proteïne bars

 INGREDIËNTEN

  • 6 Eetlepels chiazaad
  • 1 cup havermout
  • 1/3e cup teff-ontbijt
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1/4e cup kokosyoghurt
  • 2 1/2e eetlepel kokosbloesemsuiker

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine en hak alles fijn.

Meng dan de kokosyoghurt erdoor en kneed tot een stevig deeg. Doe het deeg in een mal of platte ovenschaal en druk mooi aan in de mal/schaal.

Bak ca. 20 minuten. Haal uit de oven als zich een mooi lichtbruin korstje heeft gevuld. Laat even afkoelen en haal dan uit de mal/snijdt de koek in repen.

Hierna doe je de repen nog 5 minuten op hun kop op het rooster in de oven zodat ze aan alle kanten dat knapperige korstje krijgen. Op die manier heb je een lekkere chewy reep, die niet uit snel elkaar valt, maar wel heerlijk zacht is aan de binnenkant.

 

2. De Pinda bar

Voor ca. 8 proteïne bars

INGREDIËNTEN

  • 1 cup pindakaas
  • 3 eetlepels lijnzaadmeel
  • 1 cup havermout
  • 1/3e cup teff-ontbijt
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1/4e cup kokosyoghurt
  • 2 1/2e eetlepel kokosbloesemsuiker

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine en hak alles fijn.

Meng dan de pindakaas, de kokosyoghurt en de bananen erdoor, prak de bananen fijn met een vork en kneed tot een stevig deeg. Doe het deeg in een mal of platte ovenschaal en druk mooi aan in de mal/schaal.

Bak ca. 20 minuten. Haal uit de oven als zich een mooi lichtbruin korstje heeft gevuld. Laat even afkoelen en haal dan uit de mal/snijdt de koek in repen.

Hierna doe je de repen nog 5 minuten op hun kop op het rooster in de oven zodat ze aan alle kanten dat knapperige korstje krijgen. Op die manier heb je een lekkere chewy reep, die niet uit snel elkaar valt, maar wel heerlijk zacht is aan de binnenkant.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *